För att skapa ett egenutformat e-postmeddelande navigerar ni till Händelser för formuläret och väljer därefter Skicka egenutformat e-postmeddelande och fyller i uppgifterna i dialogrutan.

Det första ni kan välja att ställa in är Logotyp som kommer vara synlig överst i e-posten. Släpp filer eller klicka i dialogrutan för att ladda upp filer. Tänk på att inte använda allt för högupplösta bilder då detta kan resultera i onödigt stor filstorlek och göra postgången trög.

Avsändare (namn) fylls i med det namn ni vill ska stå som avsändare för e-posten.

Avsändare (e-post) kan ställas in med en e-postadress som ni förfogar över och vill att e-posten ska skickas ifrån. Lämnas detta fält tomt så kommer avsändaren av e-postmeddelandet att bli no-reply@simpliform.se som standard.

För att vara säker på att e-postmeddelanden skickas ifrån rätt e-postadress och samtidigt inte fastnar i spamfilter hos mottagare så krävs enkel konfiguration av er mailserver, som vi på janjoo gärna hjälper er ordna.

Ämne fylls i med det ämne eller rubrik ni vill ha på e-postmeddelandet.

I fältet Meddelande skriver ni texten till det meddelande ni vill skicka till mottagaren. Här kan man använda sig av enklare HTML-kod för att sätta storlek på rubriker, sätta färger, infoga länkar osv.

För att göra e-postmeddelanden mer dynamiska och personliga så kan man här hämta tidigare ifyllda värden från formuläret genom att kalla på de namngivna fälten genom att skriva dem inom dubbla måsvingar:

Hej {{name}}! Tack för din beställning av {{product}} med startdatum: {{startdate}}.

I exemplet ovan så kallar man alltså på namngivna fält från formuläret och får med sig det värdet in i e-postmeddelandet som skickas som svar. Detta är väldigt användbart för att göra svaren till kunder mer personliga och dynamiska och samtidigt få med sig relevant information i e-posten.

Möjlighet att skriva en kortare Text att visa i foten, t.ex. en copyright-text eller liknande finns också.

Ange en mottagare eller Hämta mottagare från ett fält i formuläret ställer in vem det är som ska mottaga e-postmeddelandet. Man kan lägga till flera mottagare för ett och samma e-postmeddelande.

Oftast vill man hämta e-postadressen som har fyllts i tidigare i formuläret och skicka e-posten dit. För att kunna Hämta mottagare från ett fält i formuläret måste det fältet vara satt till obligatoriskt och vara av fälttypen e-postfält.

Inkludera uppladdade filer som bilagor kan slutligen bockas i som val för att inkludera uppladdade filer som bilagor i e-posten.

Andra Händelser som finns tillgängliga i simpliform: